Spørsmål / Svar

Har du spørsmål du ikke finner svarene her kan du sende dem inn til post@technoblock.no.Spm 1: Kan anleggene fås med spenningstilslutning ulik den som er oppført i prislisten, for eksempel i 230V/~3/50?
Svar 1:
Ja, anleggene fås med ulike spenningstilslutinger. For kommersielle anlegg er det 4% pristillegg for annen spenning enn standard. For industriaggregatene er det ikke pristillegg for annen spenning.Spm 2: Hvem selger vi til?
Svar 2:
Vi selger til forhandlere av kuldeutstyr i ulike bransjer: Kulde- og varmepumpeentreprenører, storkjøkkenleverandører, bygg/ventilasjonsentreprenører osv.Spm 3: Kan alle aggregat stå utendørs? 
Svar 3:
Alle anlegg kan tilpasses med vinterdrift, men dersom utetemperaturen risikerer å bli veldig lav og rørstrekkene er lange, bør man velge anlegg som har ekspansjonsventil / receiver. Alle splitter bortsett fra CS og HS har ekspansjonsventil.Spm 4: Hva gjør jeg hvis det er feil på anlegget?
Svar 4:
Displayet viser ofte en alarmkode dersom det er feil på anlegget. I brukerveiledningen finnes oversikt over alarmkoder. For hjelp til feilsøking kan du gjerne ringe oss.Spm 5: Alle aggregat bortsett fra de enklere V, A, og C aggregatene kan tilpasses med vannkjølt kondensator. Det er 4 % pristillegg for vannkjølt kondensator på industrielle anlegg, 18 % tillegg på kommersielle anlegg. Automatisk vannventil (trykkregulering) og pressostat er inkludert.
Behøver jeg å programmere styringsenheten ved oppstart av anlegget?
Svar 5:
Nei. I utgangspunktet er anleggene programmert for standard kjøle, fryse eller sval forhold. Normalt taster man derfor bare inn ønsket temperatur. Men man har muligheten til optimalisere driften ved stille på en rekke driftsparametere: Avriming, kompressordrift, vifter, alarmer, logging etc.Spm 6: Hva behøver jeg som kuldemontør å skaffe selv når jeg kjøper en "ferdig" Technoblock splitt?
Svar 6:
Det avhenger av modellen. De fleste modellene kommer uten rør og kabler mellom ute og innedel, mens CS- og HS-splittene kommer komplett med rør og kabler. Dersom kabellengdene passer er det ingenting kuldemontøren trenger av annet utstyr for å få disse anleggene igang. Dessuten er anleggene klargjort for annet utstyr, som for eksempel dørbryter, varmekabel til fryseromsdør og lys. Anleggene er ferdig kablet for dørbryter, lys og varmekabel, men selve dørbryteren, lyset og varmekabelen medfølger ikke.


Spm 7: Hva er egentlig forskjellen mellom "hull-i-veggen" aggregat (VT og V) og anlegg med bøyle (AC og A)?
Svar 7:
"Hull-i-veggen" aggregat monteres ved å lage et hull med bestemte utsparringsmål tilpasset fordamperen i veggen p kjøle-eller fryserommet. Disse anleggene har medfølgende isolasjonspanel som "tar plassen" til det utskjærte veggpanelet. Disse veggaggregatene tres inn fra utsiden av rommet og skrus fast direkte gjennom ferdige lister på utedelen. Anlegg med "bøyle" henges over sideveggen, rett oppunder taket, i to tilpassete utskjærte hakk. Deretter justeres fordamperplasseringen ved hjelp av en støtteskrue som man skrur inn mot innsiden av kjøleromsveggen. Fordelen med AC-aggregatene (med bøyle) er at de er noe rimeligere i pris, mens ulempen er at taket på kjølerommet må fjernes dersom aggregatet skal tas ut (for reparasjon eller andre grunner).Spm 8: Er aggregatene fylt med kuldemedium?
Svar 8:
Alle kompaktaggregat (veggaggregat/takaggregat) er fylt med kuldemedium. CS og HS-splitter er fylt med kuldemedium. Andre splitter (HB, HT og NB) kan leveres med eller uten kuldemedium. Kondensatorenheter er ikke fylt med kuldemedium.Spm 9: Jeg trenger et vannkjølt aggregat, kan dette ordnes?
Svar 9:
Ja, alle aggregat kan leveres med vannkjølt kondensator.Spm 10: Hvilke splitter kommer med rør og kabler, hvilke splitter kommer uten?
Svar 10:
CS og HS-anleggene kommer som de eneste med isolerte rør og elektriske kabler. Standardlengden er 5 meter, men de kan også leveres med 10 m kabel.Hjem | Om Oss | Produkter | Spørsmål / Svar | Kontakt Oss | Kundesenter | Løsninger
©Technoblock Sinop AS ©2005, All Rights Reserved.